Rata-SM 6-7.8.08

 

Auto saatiin ajokuntoon noin 10 min ennen perjantain viimeistä harjoitusajoa... tosin ajot jäi lyhyiksi. muutaman kierroksen jälkeen lämmöt 110c !

Aamuksi siis tiedossa remonttia:( Launtaina tehtiin ilmanohjaus kotelo jäähdyttimelle. vaihdettiin termostaatti/ vesipumppu ja viriteltiin lämpömittarin anturi:)

Aika-ajot joutu vielä ajamaan "kuumalla" moottorilla joten aika oli mitä oli. Ekaan kisaan auto saatiin jollain lailla kuntoon tosin kierrosrajoitin unohtu 6000rpm...

Eli syyllinen korkeisiin moottorilämpöihin oli ruiskun lämpöanturi! onneksi anturi näytti väärin ja tuli vaihdettua risa vesipumppu ja kone todennäköisesti säilyi ehjänä.

 

Eka kisa meni lähinnä ihmetellessä uuden auton epämääräisiä ääniä ja mittareita tuijotellessa:) oli nimittäin varsinainen valoshow kun oli joku laittanut

kaikki varoitukset liian matalille arvoille... ja pääsuoralla noin tornin kohdilla alkoi takapäästä joka kerta kuulua kauhea pauke.

Se pauke oli sliksin palasten lentelyä 0.5mm paksuisten sisälokasuojien sisällä.. ja luulin että vähintään vetarit tulee kohta sisään:)

 

No toiseen kisaan sitten turhan matalat varoitukset pois ja kierrosrajoitin 6800rpm niin alkoi auto kulkea hiukan paremmin ja tuloksena kolmas sija!

 

kaikki kunnia siitä että yleensä pääsin ajamaan viikonloppuna kuuluu pääosin seuraaville henkilöille:

Petri Ahtola

Tomi Heinonen

Teemu Virtanen

Kai Peltonen

ja tietysti moni muu!

Kiitos kaikille tasapuolisesti! Teetti vähän työtä :)

 

Tästä viikonlopun kuvagalleriaan!